Alle samlingerOpsætning
Guide til opsætning af Shop Checkout i SmartPack

Opsæt hvilke forsendelsesmetoder kunder skal se i din webshop, hvis du bruer SmartPack shop-checkout

Lasse Siig avatar
Skrevet af Lasse Siig
Opdateret over en uge siden

Introduktion til Shop Checkout

Denne guide beskriver, hvordan du opretter og konfigurerer en shop checkout, hvor fragtløsninger og fragtmetoder bliver vist for dine kunder på din webshop via SmartPack-systemet. Følg trin-for-trin instruktionerne for at sikre, at dine leveringsmetoder er korrekt opsat og synlige for dine kunder.

Trin 1: Tilgå SmartPack Admin

1. Log ind på SmartPack Admin: Åbn dashboardet i SmartPack Admin.

2. Gå til Indstillinger: Klik på indstillingsikonet i højre hjørne af dashboardet.

Trin 2: Opsætning af Leveringsmetoder

1. Vælg Leveringsmetoder: Gå til sektionen for leveringsmetoder.

2. Tilføj Leveringsmetode:

- Hvis listen over leveringsmetoder er tom, kan du tilføje en ny ved at klikke på den relevante app (fx GLS).

- Klik på den ønskede fragtmetode, fx "GLS ShopReturn QR til e-mail", og tryk "Add".

- Vær opmærksom på at undgå metoder, der kan påføre ekstra gebyrer, fx "GLS Return Pickup".

3. Bekræft Opsætning: Gå tilbage til leveringsmetoder, opdater siden (refresh), og bekræft, at den nye metode er tilføjet korrekt.

Trin 3: Opret Shop Checkout

1. Gå til Shop Checkout: Naviger til sektionen for shop checkout.

2. Tilføj Ny Shop Checkout:

- Klik på "Tilføj shop checkout".

- Indtast et navn for checkouten, fx "GLS Pakkeshop".

- Under "Identifikation" skal du indtaste "GLS" for at sikre korrekt tracking i Shopify.

- Tryk "Gem".

Trin 4: Konfiguration af Shop Checkout

1. Rediger Checkout: Klik på blyanten ved siden af den nyoprettede checkout for at redigere.

2. Aktiver Leveringsmetode:

- Vælg den leveringsmetode, fx "Private Droppoint" fra GLS.

- Indstil antallet af pakkeshops, der skal vises i checkouten.

- Angiv de lande, hvor metoden skal være tilgængelig (fx DK for Danmark).

Trin 5: Tilføj Priser og Betingelser

1. Tilføj Prisfelt: Klik på "Tilføj pris".

- Indstil en prisstruktur, fx "under 499 DKK koster 29 DKK".

- Skriv formlen for prisberegningen (fx `price <= 499`).

- Tryk "Gem".

2. Tilføj Gratis Fragt:

- Tilføj endnu et prisfelt for ordrer over 499 DKK.

- Skriv formlen for gratis fragt (fx `price > 499`).

- Fjern eventuelle "undefined" felter.

- Tryk "Gem".

Trin 6: Avancerede Indstillinger (Valgfrit)

- Vægt og Destinationer:

- Angiv betingelser baseret på vægt, postnumre eller specifikke SKU-numre.

- Indstil særlige fragtmetoder for bestemte destinationer, fx øer i Danmark.

Trin 7: Aktiver Checkout

1. Aktiver og Gem:

- Rediger checkouten igen ved at klikke på blyanten.

- Sæt den til "Aktiv".

- Tryk "Gem".

Afslutning

Din shop checkout er nu opsat og aktiv på din webshop. Dine kunder kan nu vælge mellem de forskellige fragtmetoder, du har konfigureret.

Hvis du har spørgsmål eller brug for yderligere assistance, er du velkommen til at kontakte os på [email protected].