Regulering af varelager
Opdateret over en uge siden

Der findes i praksis to måder at regulere sit varelager på i SmartPack. Begge to foregår via terminalen i hhv. Lagerrevision og Placeringsrevision.

Lagerrevision

Denne app kan bruges til at slå en vare op eller en placering. Når man søger på en vare eller scanner en stregkode under lagerrevision, bliver man mødt af alle de lots der er tilgængelige vedrørende produktet.

Hver af de overordnede hvide infobokse er en opdeling for hver lokation, hvor der her på billedet er 9 enheder på den ene lokation og 5 enheder på den anden lokation.

De underliggende linjer (1) med hhv. 4, 5 og 5 enheder er de forskellige lots, der forefindes. Grunden til at de to første er opdelt, skyldes at de er ankommet på forskellige tidspunkter. Der ville også være en opdeling hvis varerne havde forskellig udløbsdato eller batchnumre.

På en linje i den nederste infoboks kan man f.eks. se at der står 5/5/10.

Her er de første 5 blot det tal du kan regulere på, så er der ikke længere 5 stk. så kan du rette dette tal til f.eks. 7. Det andet 5 tal er en definition på det aktuelle tilbageværende antal, så inden de 7 stk. bliver gemt, så er det stadig 5, der er det aktuelle antal på lager.

Det sidste 10 tal er en angivelse af hvor mange enheder der oprindeligt var på dette lot. Så ved ankomsten af dette lot er der blevet registeret 10 stk.

Når man opregulerer antallet, så vil der komme lidt ekstra valgmuligheder frem, hvor man kan angive årsagen til at der bliver reguleret på varen. Og det vil være gældende fra det tidspunkt man gemmer.

Et tomt lot vil forsvinde efter 24 timer, medmindre det bliver holdt i live af en pakke der ikke er færdigpakket eller hvis varen stadig ligger på en åben ankomst.

Så det er vigtigt at lukke de åbne ankomster når det er muligt.

Bemærk også at det ikke er muligt at opskrive lageret for ikke lagerførte varer via lagerrevision, da der ikke er et aktivt lot for det. Her vil det være muligt at scanne dem ind via en ankomst eller ved brug af placeringsrevision.

Placeringsrevision

Under den pågældende app for placeringsrevision er den som navnet antyder kun muligt at regulere lageret for den pågældende placering.

Når man scanner en placering, vil man blive mødt af en liste bestående af alle de forskellige varenumrer, som er tilgængelige på placeringen.

Her er det ligeledes muligt at regulere på de forskellige varer ved at trykke på (-) og (+) eller ved at trykke på selve tallet og skrive noget nyt. Når man har lavet en ændring så skal man huske at trykke på bekræft eller scanne placerings QR kode en ekstra gang for at det bliver gemt.

Man kan se at en rettelse er gemt ved at der er flueben ud for alle varerne.

Når man laver reguleringer via placeringsrevision, så vil det altid være det ældste lot for en vare på den pågældende placering som der bliver reguleret på. Derfor skal man være påpasselig med denne funktion hvis man har blandede batch og udløbsdatoer stående på den samme placering.

Under placeringsrevision er der i toppen også en knap for at tilføje vare, på denne er det muligt at lagerføre en vare på den pågældende placering selvom den ikke ligger der i forvejen.